Veelzijdig & Groot assortiment

PVC Deuren

PVC deuren zijn enorm veelzijdig omdat het assortiment zo groot is. Heb je een woning in klassieke stijl of eerder modern? Je vindt altijd wel een PVC deur dat perfect bij jouw huis past.

Doordat PVC een relatief goedkoop materiaal is, zijn deze deuren een budgetvriendelijke keuze voor alle renovaties, verbouwingen en nieuwbouw. Ook is de isolatie van deze deuren bij de beste. Een investering die je op termijn terugwint!

Een PVC deur isoleert als geen ander

Tegenwoordig is het nog belangrijker om jouw huis goed te isoleren om zo veel mogelijk energie (en dus ook geld) te besparen. PVC of kunststof heeft een zeer lage warmtegeleiding. Het resultaat hiervan? Het houdt warmte binnen in de winter en buiten in de zomer waardoor je minder moet stoken/verkoelen. Iets wat je zeker zal merken aan jouw energiefactuur.

Omdat PVC deuren lang meegaan en enorm goed isoleren, voldoen ze aan de strengste huidige bouwnormen. Het is niet altijd even gemakkelijk om mooie deuren te vinden die hieraan voldoen, maar daar moet je je dus al geen zorgen over maken.

Is akoestische isolatie voor jou van belang? Ook dan zijn PVC deuren een slimme keuze. Ben je op zoek naar een goed alternatief voor PVC deuren? Bekijk dan onze pagina over aluminium deuren!

Een PVC deur is enorm duurzaam

PVC is van nature een materiaal dat lang meegaat doordat het niet kan rotten of roesten. Hiernaast is het ook gemakkelijk te onderhouden. Af en toe de PVC deur wassen met water, een reinigingsmiddel en een spons volstaat.

Het materiaal is ook zeer slijtvast en stabiel. Als je jouw PVC deur goed onderhoudt, dan zal deze tientallen jaren meegaan. De kans bestaat dat je tijdens jouw leven nooit meer een andere deur moet aanschaffen.

Onze kwaliteitsvolle PVC komt van Schüco en ons duurzame glas van Scheuten. Kwaliteit en duurzaamheid verzekerd!

Wil je graag een deur die lang meegaat en makkelijk te onderhouden is? Neem contact op!

Prijs-kwaliteit verhouding?

Vergeleken met alternatieve materialen, is PVC redelijk goedkoop. Daarom is het zeker een materiaal dat je moet overwegen als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke deur. Omdat de prijs van PVC vrij laag ligt, denken mensen vaak dat het een slechter materiaal is dan de alternatieven.

De laatste decennia is de kwaliteit van PVC er enorm op vooruit gegaan. Het gaat lang mee, is makkelijk te onderhouden en isoleert zeer goed. Zowel tegen verschillende temperaturen als geluid.

Er is veel keuze beschikbaar qua kleuren en afwerkingen van PVC deuren. 

We raden voor nieuwbouw een vleugeloverdekkende deur aan. Deze heeft de meest moderne look van alle deuren op de markt.

Onze werkwijze en nazorg bij een PVC deur

Heeft jouw deur schade opgelopen en hebben wij deze geplaatst? We komen zo snel mogelijk langs om deze te vervangen of repareren tegen een eerlijk tarief. Heb je nog garantie? Dan is dit natuurlijk gratis! Meer info hierover: herstellingen.

We werken graag op een aangename en efficiënte manier. Hoe krijgen we dit voor elkaar? Door zo snel mogelijk langs te komen voor de opmeting en een offerte te sturen in minder dan 2 weken. Hiernaast voorzien we een transparante communicatie over de planning en onze prijzen.

Heb je vragen over onze deuren? Neem dan gerust contact op!

Veel gestelde vragen over PVC ramen

Een keuze maken tussen PVC of Aluminium ramen en deuren, verdient een extra woordje uitleg.

Kiezen voor aluminium is altijd een prima idee. Aluminium ramen en deuren beschikken over veel kwaliteiten. Zo hebben ze een uitstekende isolatie, zorgen ze voor een optimale akoestische isolatie, zijn ze niet brandbaar en door de stevigheid ook heel goed bestand tegen inbraak.

Kiezen voor aluminium is ook kiezen voor schoonheid. Met aluminium kan je grote ramen combineren met slanke profielen om een optimale esthetiek te bekomen. Verder heb je oneindig veel keuze in de kleur want aluminium ramen en deuren van Reynaers zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren. Aluminium is dus ideaal voor industriële, moderne of klassieke stijl.

Naast Aluminium, kan je kiezen voor ramen en deuren in PVC. Vroeger sprak iedereen van “plastieke” ramen als het ging over PVC. Vandaag de dag klopt deze term absoluut niet meer. PVC ramen zijn stevig, binnenin zit er dan ook gegalvaniseerd staal. Kortom, je moet spreken over een kunststof raam om fier op te zijn.

Wie kiest voor PVC, geniet van enorm veel voordelen. Eerst en vooral is PVC een budgetvriendelijke product voor jouw renovatie of nieuwbouw. Verder isoleert PVC als geen ander waardoor jouw energiefactuur zo laag mogelijk blijft. Bij JJA werken we met Schüco PVC ramen en deuren. Een merk dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid.

Zo krijg je een 7 kamerprofiel met extra middendichting. Dit zorgt naast extreme isolatie-eigenschappen ook voor een optimale bescherming tegen wind, regen en geluid. Ook bij PVC heb je een ruim aanbod in kleuren en texturen die passen bij elke stijl. Onze kunststof ramen zijn duurzaam en ongevoelig voor licht en vocht dankzij een UV-bestendige kleurfolie en vragen bijzonder weinig onderhoud

Ieder raam, iedere deur, ieder project is uniek. Of het nu gaat over één stuk of een hele woning, ieder project gaat bij ons door hetzelfde stappenplan.

Vanaf dat u bij ons een offerte bevestigd heeft, nemen wij opnieuw contact op om de definitieve opmeting in te plannen. Tijdens een eerste bezoek nemen maar voorlopige afmetingen om de prijs te kunnen bepalen. Vanaf het project verkocht is, komen we opnieuw langs om alles tot op de millimeter nauwkeurig te meten.

Eens de definitieve opmeting gebeurd is, wordt de werf voorbereid voor bestelling. Dit houdt in dat alle details van ramen (afmetingen, kleur, …) zorgvuldig worden opgeschreven en gebundeld voor productie. Dan is het eindelijk zover, de profielen worden besteld waarna de ramen in productie gaan. De tijdsduur tussen het bestellen van de profielen en het afgewerkt product varieert tussen PVC en Aluminium.  Bij Aluminium moet je rekenen op 13 – 14 werkweken, bij PVC zit je rond de 10 – 12 werkweken.

Eens de ramen klaar zijn, nemen we opnieuw contact op om een plaatsingsdatum in te plannen.

Naast de 10 jarige wettelijke waarborg, geeft onze Schüco fabrikant 12 jaar garantie op de kleurechtheid en chemische bestendigheid van de profielen, op de vormvastheid en kwaliteit, op het hang- en sluitwerk bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud. Na plaatsing ontvangt u van ons het bijhorende garantieattest met geldigheid van 12 jaar. Het glas wordt gewaarborgd volgens de algemeen geldende normen van onze glasfabrikant. 

Er zijn heel wat verschillende merken van PVC ramen en deuren. Voor je een bestelling plaats, vraag je best de details goed na. PVC ramen kunnen immers enorm verschillen. Zo heb je het verschil tussen een 5-kamer en 7-kamer profiel, een profiel met of zonder extra middendichting en het type van staal dat gebruikt is voor de versteviging. 

Bij JJA Ramen en Deuren verbinden we ons met de topkwaliteit van Schüco. Een merk dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid.

Zo krijg je een 7 kamerprofiel met extra middendichting. Dit zorgt naast extreme isolatieeigenschappen ook voor een optimale bescherming tegen wind, regen en geluid.  Met deze extra dichting behaalt het systeem het Passivhaus-niveau conform ift Rosenheim.

Binnenin het kunststof profiel zit dikwandig en gegalvaniseerd staal. Dit zorgt voor een extra versteviging van het raam.

Je wilt je oude ramen en deuren vervangen of nieuwe ramen en deuren plaatsen in je nieuwbouw woning en bent geïnteresseerd naar de prijs per m². Een eenvoudige simulatietool bestaat echter niet, hiervoor zijn ramen en deuren veel te complex.

Het kopen van nieuwe ramen en deuren gaat gepaard met een aantal keuzes. Tijdens een plaatsbezoek of een bezoek aan onze toonzaal begeleiden we je graag in dit proces.

  • Welke materiaal verkies je voor je nieuwe ramen en deuren? PVC of Aluminium
  • Welk type beglazing past het best bij je project? Dubbele of driedubbele beglazing
  • Dienen de oude ramen ook uitgebroken en afgevoerd te worden?
  • Welke ramen moeten open gaan en welke niet?
  • Heb je al eens stil gestaan bij ventilatie om in aanmerking te komen voor de renovatiepremie?

De prijs van je nieuwe ramen berekenen, hangt dus van vele factoren af. Het zelf bepalen van de prijs per m² is dus niet mogelijk. Maar wij staan je graag bij met onze expertise en maken een prijs op maat. Bezoek onze toonzaal of vraag een gratis plaatsbezoek aan.

Je bent op zoek naar nieuwe ramen en deuren en je weet niet waar te starten. Hieronder lijsten we kort op waarop je moeten bij je aankoop.

  • Het materiaal van de ramen. Kies je voor PVC of Aluminium?
  • Welk type beglazing past het best bij je project? Dubbele of driedubbele beglazing
  • Wil je in aanmerking komen voor een renovatiepremie? Vraag dan zeker advies waar je een ventilatierooster moet voorzien.
  • Welke kleur wil je voor je nieuwe ramen en deuren? Voor Aluminium kan je kiezen uit alle RAL kleuren. Voor PVC heb je keuze uit een ruim aanbod in kleuren en texturen

 

Als je op zoek bent naar nieuwe ramen en deuren kan je kiezen tussen 4 materialen: PVC, aluminium, hout of staal. Wie op zoek is naar het best isolerende raam komt steevast uit bij PVC. PVC ramen en deuren isoleren als geen ander, ze zijn betaalbaar en gemakkelijk in onderhoud.

Combineer je PVC ramen met hoogrendementsbeglazing HR++ en je vermindert het warmteverlies nog meer.

De duurtijd voor het vervangen van ramen en deuren hangt af van de specifieke situatie. Zo zullen we bij een renovatie eerst de oude ramen nog moeten uitbreken. Bij een nieuwbouw daarentegen dienen de nieuwe ramen enkel geplaatst te worden en zijn er geen werken vooraf. Verder heb je ook verschillen in de afwerkingen van het raam en de toebehoren (rolluiken, screens, vliegenramen, …) die je kiest.

 

Gemiddeld moet je rekenen dat voor een renovatie 1 persoon een 2-tal ramen plaatst. Bij een nieuwbouw ligt dit rond de 4 ramen per dag per persoon.

 

Hoelang we bezig zijn op een werf, hangt af van het aantal mensen die we sturen. We streven er telkens naar om de duurtijd van de werken zo kort mogelijk te maken. Zo ondervindt u ook de minste hinder.

Ja, PVC ramen zijn geschikt voor alle soorten huizen, van oudere woningen tot moderne woningen. Ze kunnen worden geproduceerd in verschillende kleuren en afwerkingen om bij elk type huis te passen.

De gemiddelde levensduur van PVC ramen is ongeveer 25-30 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de installatie.

Ja, PVC ramen kunnen gerecycleerd worden. Er zijn zelfs bedrijven die zich specifiek richten op het recycleren van PVC ramen.

Ja, PVC ramen zijn energiezuinig vanwege hun isolerende eigenschappen, waardoor ze bijdragen aan het verminderen van energieverbruik en lagere energierekeningen.

PVC is de meest budgetvriendelijke keuze voor nieuwe ramen en deuren voor een renovatie of een nieuwbouwproject. Aluminium buitenschrijnwerk is door hogere grondstofprijzen duurder dan PVC. Het verschil varieert naar gelang de grootte, functionaliteit en type van ramen en deuren.