Vervanging

Wanneer ramen vervangen?

Iedereen vraagt het zich wel af: wanneer is het tijd om mijn ramen te vervangen? Een exact antwoord is er niet. Er zijn wel een aantal signalen die aangeven dat het tijd is om een renovatie van het buitenschrijnwerk te doen.

Proces

Hoe gaat dit in zijn werk?

Als je je oude ramen wenst te vervangen dan kan je eerst een vrijblijvende offerte aanvragen. Tijdens een plaatsbezoek bekijken we samen welke nieuwe ramen je wenst. Je hebt de materiaalkeuze tussen PVC en aluminium, je kan kiezen voor een nieuwe kleur of kiezen voor vaste ramen die nu wel kunnen open gaan. Na de opmeting, bezorgen we je een offerte op maat.

Na bevestiging van deze offerte, komen we ter plaatse voor een definitieve opmetingen en lopen we er nog eens volledig samen door heen. Eens de ramen geleverd zijn, komen we langs. Tijdens de plaatsing, breken we eerst zorgvuldig de oude ramen uit. We nemen deze ’s avonds ook mee zodanig dat u geen afval heeft. Na het uitbreken, plaatsen we de nieuwe ramen en dit alles proberen we op een zo kort mogelijke tijd te doen. Zodat de hinder van de renovatie voor u beperkt is.

Ziezo, nu heb je al een zicht op het proces van een renovatie van jouw buitenschrijnwerk.

Hoe merk je het op?

Welke signalen geven aan dat je je ramen moeten vervangen?

Je hebt nog enkele beglazing. In deze situatie is het advies om zo snel mogelijk de oude ramen te vervangen door nieuwe ramen. Je verliest immers enorm veel energie door het glas maar ook door het raamprofiel.

De U-waarde of isolatiewaarde is een belangrijke parameter. Hoe lager deze U-waarde ligt, hoe beter het glas isoleert en hoe minder warmte verlies er is en hoe lager de energiekosten zullen liggen. De U-waarde van enkele beglazing ligt rond de 5.8 W/m²K. Als je kiest voor dubbel glas verbetert de U-waarde van de beglazing naar 1.0 W/m²K, voor triple beglazing (ook wel driedubbel glas genoemd) naar 0.6 W/m²K.

Verder zorgen nieuwe raamprofielen voor betere isolatie. Bij nieuwe PVC ramen krijg je een 7 kamer profiel met extreme isolatie-eigenschappen t.o.v. je huidige 3 of 5 kamerprofiel.  Dit wordt gecombineerd met 3 EPDM dichtingsniveaus om een optimale bescherming te bieden tegen wind, regen en geluid.

Schimmel kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Je kan last krijgen van je keel, niezen en hoesten. Als er zich schimmel rond de ramen vormt, is het hoog tijd om deze vervangen. Je kan deze werken combineren met verluchting en isolatie om zo het probleem volledig weg te krijgen.

Elk materiaal heeft een bepaalde levensduur. Gebruik je je ramen langer dan deze periode dan zullen er mankementen en beschadigingen komen. Zo kan het zijn dat je scharnieren stuk gaan of je raamkruk blijft haperen of blokkeert. In dit geval, lopen de kosten voor een specifieke herstelling snel op. Het is aan te raden om eens na te denken over de renovatie van je ramen. Deze investering zorgt namelijk ook onmiddellijk voor een kostenbesparing op je energiefactuur.

Houten ramen vragen veel onderhoud en zullen na verloop van tijd beginnen af te brokkelen, stukjes los komen of gewoon helemaal rot zijn. Op dit moment, is het een goed idee om je ramen te vervangen door PVC of Aluminium ramen. Deze vragen echter veel minder onderhoud, hebben langere levensduur en isoleren je huis beter.

De voordelen van nieuwe ramen

Je ramen vervangen brengt een investering met zich mee waarvan je jaren geniet van gaat hebben. We zetten de voordelen kort op een rijtje:

Je bespaart direct op je energiefactuur;

Je ramen isoleren beter en zorgen ook voor een optimale bescherming tegen wind, regen en geluid;

Je huis zal minder snel opwarmen tijdens warme dagen. De nieuwe ramen houden immers een deel van de warmte buiten;

Je hebt minder onderhoud aan je nieuwe ramen;

Met je nieuwe ramen heb je minder kosten aan onderdelen die stuk gaan.

Onze waarden

JJA Ramen en Deuren

Vlotte & eerlijke communicatie

Laat je weten dat je een offerte wilt? Dan komen we zo snel mogelijk langs voor de opmetingen. Meestal lukt ons dit binnen de 2 weken. Over de planning van de opmetingen tot de uitvoering communiceren we helder en vlot om je zorgen zo volledig mogelijk weg te nemen.

Mooie resultaten

JJA Ramen en Deuren bestaat al meer dan 20 jaar. In deze tijd hebben we al heel wat gerealiseerd. Bekijk onze realisaties om inspiratie op te doen!

Betrouwbare garanties

De eerste paar jaar heb je onder andere garantie op het sluitwerk, rolluikmotoren… We herstellen jouw buitenschrijnwerk zo snel mogelijk als wij het geplaatst hebben. Valt het nog onder garantie? Dan is dit natuurlijk gratis. Merk je bijvoorbeeld condens in het glas? Dan komen we het gratis vervangen.

Goede nazorg

Onze taak stopt niet na het plaatsen van jouw buitenschrijnwerk. Als klant geniet je van herstellingen tegen een heel gangbaar tarief bij bijvoorbeeld storm schade.